menu
utrechtsch studenten concert
usconcert

Ensemble inhuren

Muzikale begeleiding van een evenement of diner? Dan stellen wij graag een ensemble voor u samen. Het Utrechtsch Studenten Concert is een studentensymfonieorkest met een groot aantal getalenteerde en enthousiaste muzikanten. Wilt u muzikale begeleiding voor een evenement of diner, dan kunnen wij voor u een geschikt ensemble samenstellen met leden uit ons orkest. Bijna alle samenstellingen en soorten muziek zijn mogelijk; hieronder een kort overzicht met voorbeelden.

Neem bij interesse contact op met de reiscommissie ensembleverhuur@usconcert.nl – +31 6 30306381 (Julia Lamers)

Strijkkwartet

Bestaat uit twee violen, één altviool en één cello. Het repertoire voor strijkkwartet is groot. Denk aan bekende klassieke muziek zoals kwartetten van Mozart, de canon van Pachelbel en de Humoresque van Dvorak, maar ook bewerkingen van bekende popliedjes zoals die van The Beatles, zwoele tango’s en vrolijke country-muziek. Een strijkkwartet is erg geschikt als achtergrondmuziek tijdens bijvoorbeeld een diner of receptie. 

Volksmuziekensemble

Bestaat uit bijvoorbeeld twee violen, één altviool, één cello, twee klarinetten en één slagwerker. We spelen allerlei soorten volksmuziek zoals klezmer- of Ierse muziek. Volksmuziek is vaak vrolijk en daarom zeer geschikt voor bijvoorbeeld een feestje.

Jazz-ensemble

Bestaat uit bijvoorbeeld één piano, één trompet, één contrabas en één slagwerker. Denk hierbij aan bewerkingen van liedjes van bijvoorbeeld Duke Ellington of Benny Goodman. Jazz is zeer geschikt voor achtergrondmuziek bij bijvoorbeeld een diner.

Hout- of koperensemble

Bestaat uit bijvoorbeeld één dwarsfluit, één hobo, één klarinet, één fagot en één hoorn of twee trompetten, één hoorn, één trombone en één tuba. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld opgewekte marsmuziek. Over het algemeen klinken blaasinstrumenten harder dan strijkinstrumenten en daardoor zijn dit soort ensembles niet erg geschikt voor achtergrondmuziek maar juist goed voor bij feestjes of gelegenheden waar het ensemble in de aandacht mag staan.

Piano solo

Voor een diner of andere gelegenheid kunt u zich uiteraard ook pianomuziek wensen. Dit repertoire is heel divers; van klassiek tot jazz.

Reacties

Het ensemble zorgde voor de juiste ambiance. Zeer prettig om dit als achtergrondmuziek te hebben; onze klanten hebben ervan genoten. ~ Rabobank Utrecht, Willem de Feijter

Ik vond de kwaliteit van de gebrachte muziek bijzonder goed en de uitstraling van de muzikanten paste goed bij het evenement. De muziek heeft zeker bijgedragen aan een aangename sfeer. ~ Huib Haccou, Saxion Hogenschool Deventer

Ik zou nogmaals een ensemble van het Utrechtsch Studenten Concert vragen vanwege professionaliteit, vriendelijkheid en flexibiliteit ~ Anoniem

Mijn eerste reactie over het ensemble was dat ze een positieve instelling hadden, betrouwbaar waren, zowel muzikaal als in het nakomen van afspraken. De muzikanten hadden een begeleidende rol en waren ondersteunend voor de cantorij. ~ Pauluscantorij (St. Martinusparochie) Utrecht, Arno van Wijk, dirigent