menu
utrechtsch studenten concert
usconcert

Tournee door Nederland!

Wij gaan op tournee door Nederland!

Het Utrechtsch Studenten Concert bestaat 200 jaar en is daarmee het oudste symfonieorkest van Nederland. Al 200 jaar bestaat het orkest uit studenten die naast hun studie veel tijd besteden aan het maken van muziek. Zoals ieder jaar gaan we ook dit jaar op tournee. Voor onze 200ste verjaardag gaan we op tournee door Nederland, in steden waar we normaal gesproken niet zo snel komen. Op 3 mei 2023 zullen wij in Muziekgebouw Eindhoven spelen en op 6 mei 2023 zullen wij in de Bonifatiuskerk spelen in Leeuwarden!

Het programma dat we spelen zal een reis zijn door 200 jaar geschiedenis van de muziek en het USConcert. Er is in de afgelopen 200 jaar veel gebeurd en om een ode aan deze 200 jaar te geven hebben we een selectie gemaakt van mooie stukken die typerend zijn voor ons als orkest. Zo heeft het USConcert de eer gehad om Richard Hol als dirigent te hebben en heeft Saint-Saëns gesoleerd bij het orkest. Ook is een deel van de negende symphonie van Beethoven geschreven in ons geboortejaar 1823. Dit zult u allemaal terughoren in ons programma. Daarnaast zijn we trots op het talent wat wij bezitten in ons orkest zelf. Daarom zult u een aantal solisten horen die in ons okest spelen, en zullen we een stuk spelen gecomponeerd door een van onze slagwerkers.

We spelen een zeer uiteenlopend programma. Om duiding te geven aan de stukken die wij spelen en de link met het orkest uit te leggen zal er tijdens het concert uitleg worden gegeven over het programma. Dit zal worden gedaan door niemand minder dan Ab Nieuwdorp (oud USConcert lid en presentator op Radio 4). Hij zal de avond aan elkaar praten en het publiek meenemen in de magie van het USConcert.

Meer informatie over een specifieke locatie? Klik dan op deze link

Kaarten kopen? Houd dan de site en de sociale media in de gate!