Programma projecten in samenwerkingsverband

 

2017 - Het Utrechts Operakoor voert in samenwerking met het USConcert de voorstelling "Ik ben Verdi" uit in de grote zaal van TivoliVredenburg.

2016 - De Gooise Operette voert in samenwerking met een deel van het USConcert de operette 'Der Wildschutz' 3 maal uit in het Spant! theater te Bussum. 

2015 - Tom Sanderman doet zijn bacheloreindexamen saxofoon. Het USConcert begeleidt hem bij de Rapsodie voor Saxofoon en Orkest van Claude Debussy.

2015 - Het Utrechts Operakoor voert in samenwerking met het USConcert de opera Macbeth van Giuseppe Verdi uit in de grote zaal van TivoliVredenburg. (zie afbeelding)

2014 - Ter ere van de 125ste verjaardag van componiste Alba Rosa Viëtor speelt het USConcert twee orkestwerken op het muziekfestival ''Alba Rosa Viva'': Primavera Lombarda en Mediolanum.

2014 - Het USConcert begeleidt Christian Sanders bij zijn mastereindexamen. Met het Tweede Pianoconcert van Johannes Brahms studeert Christian af met een 9.

2013 - Ter ere van het 125-jarig lustrum van Arcadis speelt het USConcert het werk Arcadia van componist Thijs Dercksen in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. De zaal was omgetoverd tot een eetzaal en was onherkenbaar versierd.

2013 - Lustrum KOV Utrecht: Het USConcert speelt samen met KOV Utrecht Die Schöpfung van Joseph Haydn, onder leiding van Arthur Koopman.

2013 - Het USConcert speelt bij het Nieuwjaarsfeest van de Gemeente Utrecht (Youtubelink). Gespeeld worden Elverhöi van de Utrechtse componist Johan Wagenaar, de Olympic Medley met soliste Ellen van Beek, ter ere van de onthulling van de mascotte van het European Youth Olympic Festival (EYOF) en de Habanera uit Carmen van Georges Bizet, ook met Ellen van Beek.
 

2012 - Het USConcert speelt met kamerkoor Sjanton onder leiding van Chris Pouw de opera Le Roi David van Arthur Honneger in een prachtige geënsceneerde productie. Marc Krone - regisseur, André de Jong - choreograaf, Paul Donkers - verteller, Maartje Rammeloo - sopraan, Irene Verburg - mezzo-sopraan, Jan-Willem Schaafsma - tenor, Justin Raymakers - jongenssopraan, Trui Malten.
 

2012 - Messa di Gloria van G. Puccini en Messe Solennelle van C. Gounod, in samenwerking met G.O.V. Magdiël Amersfoort en het Koninklijk ''s-Hertogenbosch Mannenkoor. Concerten in Amersfoort en Den Bosch.

2011 - Requiem van G. Fauré in de Janskerk te Utrecht, in samenwerking met het projectkoor RQ2011. 

2011 - Concert in het Academiegebouw te Utrecht ter gelegenheid van de opening van het cursusjaar 2011-2012 van de HOVO Utrecht.

2011 - Attila, opera van G. Verdi in Vredenburg Leidsche Rijn (Utrecht), met het Utrechts Opera Koor en het Gents Opera- en Belcantokoor Liane Soudan.

2010 - Samenwerking met het Driebergs gemengd koor "Scherzando": Neerlands Beestenboel.

2010 - Havensymfonie van Cees Koldijk op het hoofdpodium van Sail 2010.

2009 - Lustrumconcerten van het Utrechts Opera Koor en het Gents Opera- en Belcantokoor Liane Soudan

2009 - Internationaal korenfestival Europa Cantat

2008 - Kamermuziek tijdens de feestweek van Bartiméus

Eerste Diemer Operette Gezelschap:
2008 - De Groothertogin van Gerolstein
2007 - De Mikado
2006 - Die Blume von Hawaii

d''Elstars Operette- en Musicalvereniging:
2006 - Maske in Blau