menu
utrechtsch studenten concert
usconcert

Educatie

Het Utrechtsch Studenten Concert organiseert ieder jaar een educatieproject. Naast de reguliere repetities en concerten wordt er door het USConcert ook geïnvesteerd in muziekeducatie, zodat we eenieder de mogelijkheid bieden om in aanraking te komen met klassieke muziek en te leren over het samenspelen in een orkest. Leden van het orkest bereiden zelf een lesprogramma voor. Deze gemotiveerde educatiecommissie die met de eigen samengestelde lespakketten langs scholen, asielzoekerscentra en buitenschoolse opvang gaan, geven vervolgens ook zelf les. De les bestaat bijvoorbeeld uit een kennismaking met instrumenten: strijk-, blaas-, en slaginstrumenten, ondersteund met live-voorbeelden, én leert men over geluid en dirigeren.

Uw leerlingen krijgen dus les van jonge studenten en krijgen zo een inkijkje in de wereld van klassieke muziek. Vervolgens is er voor leerlingen, ouders en docenten de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een concert te bezoeken. Hiermee laat het orkest zien: klassieke muziek is voor iedereen!

Bent u geïnteresseerd in dit aanbod, bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Mail voor meer informatie naar educatie@usconcert.nl.