menu
utrechtsch studenten concert
usconcert

Boek 200 jaar USConcert

In december 2023 verschijnt het boek 200 jaar Utrechtsch Studenten Concert: De geschiedenis van het oudste symfonieorkest van Nederland. Het boek beschrijft de rijke historie van dit muziekgezelschap en bevat veel mooie foto’s en ander uniek beeldmateriaal uit het archief.

Over het boek

Het boek neemt de lezer mee door twee eeuwen studenten- en muziekleven, waarbij de stad Utrecht een hoofdrol speelt. Historische ontwikkelingen, bijzondere concerten en leuke anekdotes worden verteld aan de hand van prachtige foto’s en archiefstukken, zoals een brief van Clara Schumann. Naast Schumann komen er in de geschiedenis van het orkest diverse andere beroemde musici voorbij, zoals Camille Saint-Saëns en Franz Liszt, en recenter Brigitte Kaandorp en Spinvis. 

Het USConcert speelde een cruciale rol in het leven van vele generaties Utrechtse studenten, die zich er muzikaal, organisatorisch en sociaal ontplooien. Een voorbeeld daarvan zijn grootschalige operaprojecten, zoals nu Doctor Atomic. Eerder waren dat Wagners Das Rheingold in een groot vrachtschip en Jan van Gilses Thijl, de grootste Nederlandstalige opera ooit geschreven. Deze operaproducties gaven het orkest nationale en zelfs internationale bekendheid.

Verkoopinformatie

Het boek verschijnt in december 2023 en kost €32,50 (regulier) of €22,50 (student). 

De boeken zijn af te halen bij de lustrumconcerten van het USConcert in december en januari of in Parnassos Cultuurcentrum in Utrecht. Het is ook mogelijk het boek te laten bezorgen.

Klik hier om verder te gaan naar het bestelformulier

Vragen over je bestelling? Mail naar lustrumboek@usconcert.nl