menu
utrechtsch studenten concert
usconcert

Educatie

Het Utrechtsch Studenten Concert organiseert ieder jaar een educatieproject. Leden van het orkest bereiden een lesprogramma voor, en geven een les in de klas. Leerlingen, docenten en ouders krijgen vervolgens het aanbod om met reductie het concert te bezoeken. Afgelopen jaar bijvoorbeeld, organiseerde een speciale commissie van orkestleden een les voor kinderen van 7 t/m 9 jaar van de BSO Oog in Al. De les bestond uit een kennismaking met instrumenten: strijk-, blaas-, en slaginstrumenten, ondersteund met live-voorbeelden. Ook kregen de leerlingen een muziekles op blokfluit, waarbij kinderen die al enige ervaring hadden werden uitgedaagd met het spelen van de tweede stem. Ten slotte werden de kinderen en hun ouders uitgenodigd om het USConcert te horen tijdens de zaal repetitie in de Geertekerk.

Ook voor scholen heeft het USConcert een educatieproject. Hierbij wordt een combinatie gezocht tussen de kennismaking met het symfonie orkest en daarnaast met het programma dat het orkest op dat moment speelt. Uw leerlingen krijgen les van jonge studenten en krijgen zo een inkijkje in de wereld van klassieke muziek. Vervolgens kunnen de klassen deze kennismaking voltooien door het concert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg bij te wonen. Hiermee laat het orkest zien: Klassieke muziek is voor iedereen!

Bent u ge├»nteresseerd in dit aanbod, bent u benieuwd naar de mogelijkheiden? Mail voor meer informatie naar educatie@usconcert.nl.