menu
utrechtsch studenten concert
usconcert

Het orkest

Het Utrechtsch Studenten Concert repeteert iedere maandagavond in Parnassos onder leiding van dirigent Bas Pollard. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest. Via een auditie zijn de orkestleden toegelaten tot het USConcert, waarna een studententijd vol muziek en gezelligheid verzekerd is. Het USConcert zet als studentenorkest originele projecten neer; zo heeft het orkest een lustrumopera opgevoerd op een vrachtschip, maar ook heeft het gespeeld in het Concertgebouw. Het repetoire is ook divers: van Mahler tot muziek geschreven door levende componisten. Het orkest gaat ook graag op tournee naar bijzondere locaties zoals Macedonieë, Budapest, Milaan of Parma.

Het USConcert in Het Concertgebouw te Amsterdam tijdens een uitvoering van Mahlers Tweede Symfonie

Binnen het orkest zijn vele commissies: van de kamermuziek- tot de feestcommissie. Ook de buitenlandse tournee wordt georganiseerd door de orkestleden zelf. Ieder jaar kiest de reiscommissie een andere bestemming. Het orkest heeft zelfs een eigen ledenblad! Ook worden er “cycling dinners” georganiseerd, of gaat het orkest apekooien in een gymzaal. Nog een noemenswaardige activiteit is dat in 2017 de interorkestrale voetbaldag in Leiden met verve gewonnen is door kanjers van het USConcert. Zo zijn alle  orkestleden naast de muziek ook op andere manieren aan het orkest verbonden. Het is niet voor niets dat in de 196 jaar dat het orkest bestaat, er al een aantal USC-baby’s zijn geboren.

Wil jij de energie van het USConcert voelen? Kom meespelen of kom luisteren naar een van onze concerten.

Het orkest zal maandag compleet anders klinken!

Dirigent Bas Pollard na een kamermuziekdag waarbij orkestleden in kleine ensembles een dag lang muziek hebben gemaakt om dit ’s avonds aan elkaar voor te spelen.