menu
utrechtsch studenten concert
usconcert
← Terug

Symfonische Dansen

Datum

15 juni, 2019

Aanvangsttijd

20:30

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Koop kaarten

Het Utrechtsch Studenten Concert, het oudste symfonieorkest van Nederland, is weer te bewonderen met haar Voorjaarsconcerten 2019! Na een spetterend lustrumjaar, waarin het orkest zelfs genomineerd is voor de “opera-Oscars”, staat dit voorjaar een opdrachtcompositie van Niels Hak, het Eerste Vioolconcert van Szymanowski (met Pieter van Loenen, violist van wereldklasse) en de Symfonische Dansen van Rachmaninoff op het programma.

Geheel in traditie brengt het Utrechtsch Studenten Concert met dit programma een ode aan de Nederlandse muziekcultuur. Dit voorjaar wordt speciaal omdat juist een Nederlands aanstormend talent ruimte wordt geboden, door een opdrachtcompositie uit te voeren van componist en onze eigen slagwerker Niels Hak.

Met dit project wordt er extra veel aandacht gegeven aan jonge muzikale talenten. Zo soleert tevens de 25-jarige Pieter van Loenen bij het Eerste Vioolconcert van Karol Szymanowski. Pieter sleepte met zijn energieke vioolspel verschillende prijzen binnen en staat als solist en kamermusicus in de grote zalen in binnen- en buitenland. Hij zal samen met het USConcert de fraaie, extatische klanken van de Poolse componist tot leven brengen.

Als laatste staat de Symfonische Dansen van de Russische componist Sergei Rachmaninoff op de lessenaar. Rachmaninoff geldt als een van de laatste romantici van de 20e eeuw. Doordat de Symfonische Dansen een van zijn laatste werken is, wisselt een moderne stijl zich af met lange lyrische melodielijnen, waarvan de bekendste de solo voor de altsaxofoon is.

Dit concert vindt plaats in TivoliVredenburg te Utrecht.

Kom voor het concert alvast in de juiste sfeer met fijne klassieke klanken bij Het Muzieklokaal! Reserveer een plekje voor een ‘orkestmenu’ voor slechts €16,95, bestaande uit een hoofdgerecht naar keuze (vlees, vega(n) of vis), luie wijvenfriet met huisgemaakte kruidenmayonaise en salade/groente! Bel 030-7210831 en kijk op www.hetmuzieklokaal.nl!